Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, aug, 22 2017
Senaste Nytt

RO-Gruppen bygger serviceanläggning åt Volvo i Borås

Projektet är en samverkansentreprenad och projekteringen är redan påbörjad. Anläggningen skall vara klar i slutet av 2018. Bild: RO-Gruppen
Projektet är en samverkansentreprenad och projekteringen är redan påbörjad. Anläggningen skall vara klar i slutet av 2018. Bild: RO-Gruppen
Publicerad av
Christer Wiik - 26 apr 2017

RO-Gruppen har fått i uppdrag av Borås Bil att bygga en serviceanläggning för Volvo lastbilar och bussar i västra Viared i Borås. Anläggningen, på 6 000 kvadratmeter, kommer utöver serviceverkstad även tillhandahålla drivmedel och automattvätt för lastbilar och bussar. Senare kommer det även att uppföras en serviceanläggning och automattvätt för personbilar.

-Vi är mycket stolta över att vi på RO-Gruppen fått detta fina uppdrag och det stärker vår position på Boråsmarknaden. Vi har tidigare byggt om Borås Bils personbilsverkstad på Hulta. Ordern är ett fint kvitto på ett mycket gott samarbete och att vi nu får förnyat förtroende, säger Andreas Jaldevik vd på RO-Gruppen.

- Vi har blivit trångbodda på Hulta, där vi haft vår serviceanläggning för lastvagnar och bussar sedan slutet av 60-talet. Vi ser genom denna etablering på Viared möjligheten att få en mycket modern och effektiv anläggning som kommer möta framtidens krav på serviceanläggning. Sedan tidigare har vi haft ett mycket gott samarbete med RO-Gruppen och de har också erfarenhet av att bygga denna typ av anläggning, säger Christian Ulmefors, VD för Borås Bils moderbolag.