Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, aug, 22 2017
Senaste Nytt

Camanio Care går in på den kinesiska marknaden för äldrevård

Robotik räddar äldrevård och omsorg i Hongkong och Macau

Matningsrobot, foto: Camanio Care
Matningsrobot, foto: Camanio Care
Publicerad av
Peter Höök - 02 maj 2017

Robotikföretaget Camanio Care, som utvecklar och säljer robotik och Augmented Reality-lösningar inom äldrevård och omsorg, har tecknat ett avtal med det Hongkong-baserade bolaget Take Point Healthcare Limited för distribution av Camanio Cares produkter i Hongkong och Macau.

Take Point Healthcare Limited är en Hongkong-baserad distributör av välfärdsteknik som idag samarbetar med bolag i Sverige, Tyskland, USA, Frankrike och Japan. Bolaget har specialiserat sig på försäljning av innovativ teknik till äldreboenden, vårdhem, rehabiliteringscenter, fysioterapeuter, sjukgymnaster och sjukhus i Hongkong-regionen.

Samarbetet inleds omedelbart och innebär att Take Point Healthcare Limited tillsvidare får exklusiv försäljningsrätt av Camanio Cares produkter i Hongkong och Macau.

– Vi har nyligen inlett en omfattande satsning på den kinesiska marknaden och är mycket glada över att nu kunna presentera vårt andra samarbete i regionen, säger Catharina Borgenstierna, vd Camanio Care.

– Äldreboomen i Kina öppnar upp en jättemarknad för oss och vi ser en enorm potential för våra produkter i hela regionen. Vi har flera pågående diskussioner med ytterligare distributörer i andra kinesiska regioner och räknar med att tillväxten ska ta fart genom nuvarande och kommande partneravtal. Bestic, jDome BikeAround och nyförvärvade Giraff är mycket omtyckta av både användare och potentiella köpare som vi samtalar med, säger Catharina Borgenstierna.

Majoriteten av världens länder präglas av en åldrande befolkning, men i Kina har andelen äldre ökat mycket snabbt vilket lett till att landets sjukvård och äldreomsorg står inför stora utmaningar. Sedan 1960-talet har befolkningens medellivslängd ökat från ca 43 år till omkring 75 år enligt Världsbanken, och antalet medborgare i Kina över 60 års ålder förväntas öka från cirka 220 miljoner idag till uppemot 500 miljoner år 2050 vilket innebär att omkring 45 procent av populationen kommer vara över 60 år gammal 2050.