Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, aug, 22 2017
Senaste Nytt

Ny plattform för styrsystem

SVAB Hydraulik lanserar ny generation plattform för styrsystem

Bild: SVAB Hydraulik
Bild: SVAB Hydraulik
Publicerad av
Peter Höök - 04 maj 2017

På årets MaskinExpo, den 18-20 maj, lanserar SVAB Hydraulik en ny generation plattform för styrsystem. Quantum-plattformen kombinerar styrelektronik, kommunikation, joysticks, sensorer och manöverventiler för att skapa funktioner som höjer effektiviteten på grävmaskiner.

I takt med att både maskiner, verktyg och styrsystem blir mer intelligenta ökar utmaningarna i att installera och hantera de olika systemen. Den nya konfigurerabara Quantum-plattformen från SVAB underlättar arbetet och erbjuder flera nya effektivitetshöjande funktioner.

– Med Quantum är det lättare än någonsin att kundanpassa styrsystemet med de funktioner maskintillverkaren, återförsäljaren eller slutkunden vill ha. Förutom att man som idag kan köpa till optioner till ett tiltrotatorstyrsystem, kommer man med den nya plattformen kunna köpa funktionspaket exempelvis hjulstyrning eller schaktbladsstyrning som helt fristående paket, säger Fredrik Eriksson, CEO på SVAB.

Fjärrsupport är en av basfunktionerna i Quantum-plattformen och ingår i alla funktionspaket. Med Quantum får återförsäljare tillgång till ett verktyg för att snabbt kunna support till sina kunder. Support kan även ges direkt från SVAB eller från en tiltrotatortillverkare, exempelvis Steelwrist, beroende på var i världen grävmaskinen befinner sig.