Mötesplatsen för dig inom drift- och underhållsbranschen, aug, 22 2017
Senaste Nytt

Hushållen i Skaraborg får bättre elnät

Totalt 20 mil kablar grävs ner i marken

Foto: Ellevio
Foto: Ellevio
Publicerad av
Peter Höök - 09 maj 2017

Ellevio gör nu en rejäl satsning på elnätet i Skövde, Mariestad och Karlsborg. I ett av de största elnätsprojekten i regionen i modern tid investerar Ellevio 130 miljoner i att säkra elnätet mot avbrott. Totalt handlar det om förbättringar för cirka 2 800 hushåll. Investeringarna är en del av Ellevios satsning för att modernisera elnätet i olika delar av Sverige. Ett av de enskilt största projekten startar under våren i Skövde, Mariestad och Karlsborg. Befintliga luftledningar ska ersättas med totalt 20 mil kablar som grävs ner i marken. Elnätet blir därmed mer pålitligt och säkrat mot oväder och framtidens behov.

– I dag ställer kunderna på landsbygden, med rätta, lika höga krav på en säker leverans av el som de som bor i städerna. För oss på Ellevio är det viktigt att alla ska ha rätt till en trygg leverans av el dygnet runt, året om oavsett var du bor, säger Anders Öberg, elnätsansvarig på Ellevio.

– Många kunder har haft problem med strömavbrott under de senaste åren och nu bygger vi bort de problemen, säger projektledaren Johan Andersson.

Kommunalrådet i Skövde, Katarina Jonsson (m), är positiv till att Ellevio storsatsar i hennes kommun.

– Vi blir mer och mer beroende av el och därför är det mycket värdefullt för invånare, företag och besökare i vår kommun att ha säker tillgång till el. Jag ser mycket positivt på satsningarna Ellevio nu gör i vår kommun för att göra elnätet säkrare och därmed ge oss alla tryggare leveranser, säger Katarina Jonsson.